HERINNERING 12: DEBBY ZIET ZE VLIEGEN

NUMBER-12Om Duniya’s twintigjarige bestaan te vieren gaan we twintig dagen lang élke dag een herinnering van een bestuurslid of medewerker posten. We hebben met z’n allen zoveel meegemaakt dat een boek zo gevuld zou zijn, maar voorlopig doen we het met anekdotes. Kleine verhaaltjes die in ons geheugen gegrift staan en die straks allemaal samen een mooie beeld geven van 20 jaar Duniya.

DEBBY ziet ze vliegen:

Voor het eerst op een luchthaven!

Voor het eerst op een luchthaven!

Om een lange 14-urige treinreis van Delhi naar Varanasi te vermijden, vlieg ik dit stukje in 1 uur. Binnenlandse vluchten zijn goedkoop en comfortabel en zo kan ik langer in Varanasi verblijven. De leerlingen zijn nieuwsgierig naar mijn reis per vliegtuig en ik krijg vaak vragen over een vliegtuig.

  • hoeveel mensen kunnen erin?
  • kan je TV kijken?
  • krijg je eten in het vliegtuig?
  • hoe lang duurt een vlucht van Amsterdam naar Delhi?
  • is het duur om te vliegen?

In 2012 besluit ik de stoute schoenen aan te trekken en de airport manager te benaderen om te vragen of ik met 2 schoolklassen een bezoek mag brengen aan de luchthaven van Varanasi. Ik leg hem uit dat we een project hebben op school dat ‘Watch & Learn’ heet en dat we in de stad diverse bezienswaardigheden bezoeken om de schoolkinderen te leren over hun stad. We zijn al in een tempel, bibliotheek, koekjesfabriek en ziekenhuis geweest. De luchthaven zou natuurlijk de kers op de taart zijn. Na veel praten en onderhandelen, mag het! En een dolblije klas 3 en 4 stappen in grote jeeps op weg naar de luchthaven. Onder begeleiding van een beveiliger mogen we achter de douane kijken naar de aankomst van een vliegtuig uit Bangkok. Vol verbazing kijken de kinderen naar de start van de bagageband waar koffers uitkomen die mensen vervolgens pakken en meenemen. Er wordt dikke pret gemaakt op de roltrap waar de meeste kinderen voor het eerst op staan en de handen gaan voor de oren als een vliegtuig opstijgt naar Mumbai….wat een lawaai maakt dat!

Alles wat de kinderen zien op de luchthaven is nieuw voor ze en ik realiseer me weer hoe bevoorrecht ik ben dat ik kan gaan en staan waar ik wil. Een onvergetelijke dag!