HERINNERING 17: SLINGEREND NAAR SIN HO

NUMBER-17Om Duniya’s twintigjarige bestaan te vieren gaan we twintig dagen lang élke dag een herinnering van een bestuurslid of medewerker posten. We hebben met z’n allen zoveel meegemaakt dat een boek zo gevuld zou zijn, maar voorlopig doen we het met anekdotes. Kleine verhaaltjes die in ons geheugen gegrift staan en die straks allemaal samen een mooie beeld geven van 20 jaar Duniya.

MIRJAM vierde:

 

 

 

Vandaag precies 7 jaar geleden, vierde ik mijn verjaardag in Sin Ho, Vietnam. Duniya financierde er de operaties van een grote groep kinderen en ik was erbij.

Aan het eind van de dag werden alle lakens, slippers, operatiepakken en overig wasgoed met de hand (!) gewassen door verpleegsters die al de hele dag hard hadden gewerkt. Het leverde mooi beeld op, maar ik besloot op mijn verjaardag een cadeau te geven, in plaats van te krijgen. En zo hobbelde er de week daarna een pick-up met wasmachine de bergen in, slingerend op weg naar Sin Ho. Niet op kosten van Stichting Duniya, maar gewoon privé. Ik kan het iedereen aanraden: je hebt er misschien nog wel meer plezier van!