HERINNERING 18: DAT BEN IK NIET!

NUMBER-18Om Duniya’s twintigjarige bestaan te vieren gaan we twintig dagen lang élke dag een herinnering van een bestuurslid of medewerker posten. We hebben met z’n allen zoveel meegemaakt dat een boek zo gevuld zou zijn, maar voorlopig doen we het met anekdotes. Kleine verhaaltjes die in ons geheugen gegrift staan en die straks allemaal samen een mooie beeld geven van 20 jaar Duniya.

MIRJAM fotografeerde:

RETURN-4

Al vele jaren breng ik in zowel India als Vietnam onze projecten in beeld. Meestal foto, soms video. Op deze manier kunnen we bijna ‘tastbaar’ maken wat we al allemaal meegemaakt en bereikt hebben. We hoeven maar naar de foto’s te kijken en een heleboel herinneringen – mooie en verdrietige – komen aan ons voorbij. Soms vergeet je dingen en dan is er ergens in de envelop, of ergens op je computer, dat beeld. Oh ja, weet je nog?

Heel vaak maak ik afdrukken voor de personen die ik fotografeerde. En breng ik grote, geplastificeerde foto’s terug. Prachtig om dan de reacties te zien. Ik? Nee hoor, dat ben ik absoluut niet… Na jaren herkennen mensen zichzelf niet meer. Hilarische discussies met buren en familieleden zijn dan het gevolg. Ja, nanni-ji, dat ben je toch echt. En dan gaat de foto in een lijst of wordt hij opgeborgen bij andere ‘belangrijke documenten’.