Duniya Donation

Als in mei de temperaturen oplopen tot ver boven de 40 graden, gaan de schooldeuren van Duniya Education even dicht. De leerlingen gaan zwemmen in de Ganges, onze lerares Nisha is voor het eerst naar de zuid Indiase provincie Kerala geweest met een vriendin.

Het Nederlandse bestuur was in mei nog niet bevangen van de hitte, maar juist druk bezig met de start van het nieuwe schooljaar. Achter de schermen zijn Mirjam, Anouk en Debby bezig met het in kaart brengen van de financiën om ook voor het nieuw schooljaar alle benodigdheden weer te kunnen betalen. En dat is heel wat!

nieuws-1Schoolboeken, schooltassen, SCHOOLUNIFORMEN, schoentjes & sokjes. En dit voor 100 leerlingen op Duniya Education en bijna 50 leerlingen van Duniya Generation! Daarnaast wordt de school waar nodig van een likje verf voorzien en weer grondig gepoest.

Ook deze zomer hebben organisaties in Nederland zich voor ons ingezet. Zonder deze financiële bijdragen kunnen we onze projecten niet doorzetten. Stichting Duniya ontvangt namelijk géén overheidssteun!

Yoga Festival Terschelling bestaat 10 jaar en ook dit jaar was het festival weer een groot succes. Stichting Duniya is heel blij met de 2500 euro die is ingezameld voor de schoolkinderen!

Het 11e Yoga Festival Terschelling staat alweer op de agenda; vrijdag 23 juni tot zondag 25 juni 2017. Duik in een zee van ontspanning. Gedurende een lang weekend genieten van vele vormen van yoga en workshops met dans, meditatie, tantra filosofie en geweldige live muziek.

De Protestante Gemeente in Leusden heeft zich afgelopen zomer actief in gezet voor Duniya Companion, ons Ouderen Project en dit leverde een mooie wisselwerking op! Onze ouderen in India hebben hun leefsituatie gefotografeerd in beschreven op een A4’tje en opgestuurd naar Leusden. Ouderen in Leusden hebben op hun plaats weer over hun leven geschreven en dit opgestuurd naar India. Onze ouderen waren heel erg blij met hun eigen post, dat hadden ze nog niet eerder in hun leven ontvangen.

nieuws-1Het tijdens collectes ingezamelde bedrag van 1200 euro wordt besteed aan de aanschaf van 12 STEVIGE BEDDEN voor de ouderen die wekelijks naar onze opvang komen. De bedden worden geplaatst hun huisjes waar ze nu nog op de grond slapen. Een geweldige verbetering van de leefomstandigheden!

Mocht je ideeën hebben voor een mooie inzamelingsactie om de project van Stichting Duniya te steunen, we horen het graag! Er zijn veel mogelijkheden en we vinden het leuk om te helpen van jouw inzameling een succes te maken.

Neem gerust contact met ons op!

We wensen jullie namens ons hele team een mooie zomer!
Debby