Duniya Generation

img_0022-kopie img_0009-kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn heel trots op de studenten van klas 12. In 2008 begonnen zij het vervolgtraject na de basisschool onder de noemer ‘Duniya Generation’. Gesteund door sponsoren zijn ze de afgelopen jaren naar de middelbare school gegaan. Ups en downs en helaas is niet de hele groep meer compleet, maar 5 leerlingen doen in februari 2017 eindexamen en staan te popelen om verder te studeren.

Onlangs hebben we een vergadering met de leerlingen en hun ouders gehad. Zonder betrokken ouders heeft dit project geen kans van slagen. Want als ouders hun kinderen toch op jonge leeftijd willen uithuwelijken of laten werken, dan kan een kind niet tegen zo’n beslissing op. Hoe graag we dat ook zouden willen.

We zijn daarom ook extra trots op de ouders van Komal, Neha, Prateek, Khushbu en Rahul. Zij willen maar 1 ding voor hun kinderen en dat is een betere toekomst en kans op een carrière!

Hoe nu verder?

Allereerst slagen voor het eindexamen! Dat wordt een zware opgave, maar iedereen is zeer gemotiveerd. Daarna volgen toelatingsexamens voor de Benares Hindu University. Deze universiteit ligt in Varanasi, vlakbij de wijk waarin wij werken.

Zoals onze leraren ons mailde ‘it’s time to make dreams come true’.

En daarom gaan Komal en Neha verpleegkunde studeren, Prateek gaat wetenschap & wiskunde studeren en Khusbhu en Rahul gaan zich richten op ‘Arts’, deze richting op de Universiteit houdt in talen, aardrijkskunde, geschiedenis, maar ook communicatie en toerisme. Een brede studie waarmee ze later nog diverse kanten op kunnen.

In 2017 houden we jullie uiteraard op de hoogte van vorderingen van deze 5 doorzetters. Daarnaast stromen alle overige Duniya Generation studenten ook weer een klas door.  Wist u dat de groep al uit 45 leerlingen bestaat! 

 

One thought on “Duniya Generation

  1. Pingback: Duniya Generation Mentor | DUNIYA FOUNDATION

Comments are closed.