HALFJAARLIJKSE EXAMENS

Eind november zijn de examen uitslagen van de schoolkinderen gedeeld met de ouders. Alle ouders (of verzorgers) van de kinderen moeten naar school komen en per kind worden de uitslagen besproken. Hier nemen onze leraren veel tijd voor, want betrokkenheid van de ouders is belangrijk.

Veel ouders zijn zelf ongeletterd en kennen het ‘naar school gaan’ niet en daarom zien ze niet altijd het belang van de school in. Wat voor ons zo gewoon is, is niet altijd zo vanzelfsprekend in Nagwa. Zeker niet als er in een gezin veel armoede heerst. Ouders kiezen er dan soms nog steeds voor om hun kind te laten werken en dat is begrijpelijk. Maar de leraren krijgen bij de ouders steeds meer voet tussen de deur om ze in te laten zien dat naar school gaan de toekomst van een kind kan veranderen en daarmee hopelijk ook de toekomst van een gezin. Een geschoold kind kan hopelijk zorgen voor een goede oudedagsvoorziening van de ouders