CORONA: EERSTE PAKKETTEN UITGEDEELD!

Jullie hebben misschien dit vreselijke bericht gelezen, waarin correspondent Aletta André vertelt over de coronacrisis in India, waar miljoenen armen met moeite de lockdown overleven. : 

Drie dagen nadat de Indiase premier Narendra Modi een nationale lockdown aankondigde, staan er drie magere jongens voor onze deur. Ze spreken mijn man aan, net thuis na een boodschap. Of ze misschien wat te eten kunnen krijgen. Ze vertellen dat ze met hun ouders onder een viaduct verderop wonen. Beide ouders werkten op een bouwplaats. Die is nu dicht. Zonder het gebruikelijke dagloon weten ze niet hoe ze aan eten moesten komen. Wat zouden ze meer vrezen: het coronavirus of honger?

En daarom zijn we zo blij dat we jullie kunnen melden dat door jullie geweldige steun, Stichting Duniya vandaag de eerste voedselpakketten heeft kunnen uitdelen. Dat moet met de grootst mogelijke voorzichtigheid (ons team en de bewoners mogen nauwelijks op straat en dat wordt streng gecontroleerd). Wat er in het pakket zit, zie je op de afbeelding hieronder.

We moeten in kleine groepjes (in eerste instantie 10 bewoners per keer) en heel ordelijk werken, geen aandacht trekken van de politie. De spanning is op de gezichten van de bewoners te lezen, maar dag één is goed gegaan. De eerste gezinnen zijn weer thuis met een flinke hoeveelheid basisbehoeften (Al moeten bij hier stiekem beetje grinniken om de hoeveelheid suiker! Basisbehoefte? Daar doen wij járen mee!). 

 

Dit is wat ons betreft een typische Duniya actie: direct, geen strijkstok, meteen actiegericht handelen, met een heel trouwe achterban. Fantastisch! Wij gaan de komende dagen door en op onze website plaatsen we straks meer updates. Er is ook een aantal rechtstreekse donaties gedaan op de rekening van Duniya, maar we hebben nog wel meer steun nodig. Help je mee?