DAG 5: DISTRIBUTIE NOODPAKKETTEN

Als onze dag begint hebben ze er India al heel wat spannende uren op zitten: veel pakketten zijn weer verdeeld onder de families van de kinderen die bij ons naar school gaan. Dat moet heel voorzichtig, de Indiase politie handhaaft de coronavirus lockdown hardhandig. Maar thuisblijven zonder inkomsten is voor dagloners geen optie.

Geen werk = geen inkomsten = geen eten!

 

Zodra onze staff hun werk voor vandaag gedaan heeft en bij ons in Nederland de dag begint, gaan wij hier weer aan de slag om jullie te informeren en hopen we dat jullie de noodzaak van deze actie ook zien, en ons hierin steunen! Via deze link.

Dat we echt voorzichtig te werk moeten gaan blijkt wel uit de vele video’s die nu online verschijnen. Dat er handhaving moet zijn begrijpen we, het coronavirus is heel ernstig en de besmettelijkheid groot, maar nogmaals: voor de armsten in een lockdown geen optie zonder steun.

Of kijk even naar dit artikel om te zien hoe het eraan toe gaat momenteel.

Onze Duniya staff neemt dus echt wel een risico, maar met de grootst mogelijke voorzichtigheid, in kleine onopvallende groepjes en heel vroeg op de dag, bereiken we vooralsnog tóch die mensen die onze steun nu zo hard nodig hebben. Help je mee?

Dit was vandaag. De foto’s ontroeren ons. Wij kennen de (leergierige!) kinderen, de ouders, de wijk, de moeilijkheden. En kijk ze nou staan met goed gevulde pakketten. Het zal het coronavirus niet stoppen. Maar deze families komen niet om van de honger en houden hun conditie zo goed mogelijk op peil. Meer kunnen we op dit moment niet doen. Helaas.