DAG 8 & 9: DISTRIBUTIE NOODPAKKETTEN

De afgelopen dagen circuleerden er hardnekkige berichten dat het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken het voor burgers een ‘strafbaar feit’ heeft gemaakt om berichten op sociale media te publiceren over het nieuwe coronavirus. Onze mensen in India zagen het in de krant gepubliceerd staan en onder de huidige gespannen omstandigheden durfden zij met hun telefoon geen foto’s meer aan ons op te sturen. Het uitdelen van de pakketten voedsel ging echter onvermoeibaar door! De claim is onjuist. Het officiële pers-informatiebureau van India bevestigde dat het een dergelijke wet niet heeft opgesteld en een online zoektocht naar de vermeende minister die het vermeende verbod uitvaardigde, leverde geen resultaten op. Hoe dan ook, vanaf vandaag krijgen jullie weer beeld.