India kan nog niet ontspannen

CORONA UPDATE || In Nederland en Europa gaat het beter met de corona-pandemie, dalen de cijfers en versoepelen de lockdown maatregelen. Maar als je het nieuws volgt hoor je dat wereldwijd de situatie verergert. Alléén in Europa neemt het aantal besmettingen nu af, maar op alle andere continenten nemen de aantallen schrikbarend toe. India laat cijfers zien van 15.000 nieuwe besmettingen per dag.
Onze staf is de school aan het schoonmaken en voorbereiden op een nieuw schooljaar. Maar de regering heeft absoluut nog geen ‘groen licht’ gegeven en de vrees is dat dit ook nog niet gaat gebeuren. Dat betekent niet alleen dat we nog geen lessen kunnen geven, maar ook dat we niet kunnen koken voor de leerlingen. Morgen gaan onze leraren en andere staff bij alle families van de kinderen langs, uiteraard goed beschermd. Dan geven we jullie ook weer een update. Maar alles wijst erop dat we een nieuwe noodvoedselpakket-ronde moeten gaan organiseren.
Hier in Nederland kunnen we met z’n allen wat rustiger ademhalen. Kunnen we vaak weer aan het werk en leuke dingen ondernemen. We houden als het goed is de 1.5 meter in acht, maar er is duidelijk meer ontspanning. Dat zie je ook in het straatbeeld. Over een mogelijke uitbraak in de herfst durven we met z’n allen nog niet goed na te denken. Maar in India is de ramp nog volop gaande. En dús gaan we door met steunen en we hopen dat jullie ons blijven steunen. We starten de actie nu weer actief op, omdat het moet. Helaas.
 
 
BLIJVEN JULLIE ONS HELPEN TE HELPEN?