DUNIYA HELPT, OPNIEUW

India heeft gisteren opnieuw bij meer dan 10.000 personen besmetting met het coronavirus vastgesteld. Er werden om precies te zijn 10.667 nieuwe infecties gemeld. Het totale aantal in het land komt daarmee op 343.091. India is het op drie na zwaarst getroffen land ter wereld.

Wellicht hebben jullie eergisteravond de persconferentie gezien? Wij Nederlanders werden aangespoord om geen thuis georganiseerde feestjes te vieren en aangemoedigd ons toch vooral aan de maatregelen te houden in de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoe noodzakelijk ook, voelt dit toch een beetje gek als je de hele middag bezig bent geweest met contact met India, met het organiseren van noodvoedselpakketten voor vele, vele mensen die niet piekeren over een feestje meer of minder of ‘balen dat ze nog langer thuis moeten werken’.

Maar die geen werk hebben.
En geen eten.
En niet getest worden.
En na een wekenlange bloedhitte nu in de moesson terecht zijn gekomen. In slecht geventileerde huisjes van veelal één klein kamertje.

Wij hebben de afgelopen dagen weer 129 voedselpakketten uitgedeeld, goed voor gemiddeld twee weken eten. 

Kijk gewoon even een paar minuten naar de beelden die we in deze video achter elkaar hebben gezet. Beelden van de afgelopen dagen waarin we met z’n allen keihard gezorgd hebben voor eten en het verdelen ervan. Vooral ons team in India natuurlijk, zij werken heel hard. En denk dan nog even terug aan de persconferentie en aan wat er van ons gevraagd wordt. Is dat nou écht zo moeilijk?

Wij begrijpen en delen de zorgen hier in Nederland. Doen beslist niet ‘wegwerperig’ over al die ondernemers die nu in de moeilijkheden zijn geraakt. Ook wij hebben te maken met de gevolgen van het coronavirus en zijn daar bezorgd over. We vinden het pijnlijk afstand te moeten houden van kwetsbare mensen die we liefhebben en missen. Maar we willen graag de zaken in perspectief houden. Gevraagd worden zoveel mogelijk drukte te vermijden en die feestjes even uit te stellen, dat zijn luxeproblemen. Laat de foto’s uit India maar eens goed doordringen.  

WE HOPEN VAN HARTE DAT JE ONS BLIJFT HELPEN
ZODAT WIJ KUNNEN BLIJVEN HELPEN! DANK JE WEL!