OVER DUNIYA

slide-DE-3

 

Doelstellingen

Stichting Duniya (1996) werd oorspronkelijk opgericht als Stichting Nagwa, omdat ons werk zich concentreerde rond de bewoners van de gelijknamige sloppenwijk in Varanasi, India. In 2005 fuseerden wij met Stichting Intazaar, en gingen we verder onder de naam Duniya, dat in verschillende talen wereld betekent. Bovendien heeft het een energieke klank: doen ja! Inmiddels zijn wij naast India ook actief in Vietnam.

De organisatie van Stichting Duniya is transparant en overzichtelijk. Onze projecten in India en Vietnam worden ter plaatse geleid door lokale medewerkers, die voor hun werk betaald worden. Het Nederlandse bestuur van Stichting Duniya werkt geheel op basis van vrijwilligheid.

India

DE-portfolio-pageIn de twintig jaar sinds onze oprichting is ons initiatief in India uitgegroeid tot een kleine, stabiele organisatie waarvan de dagelijkse leiding in handen is van onze capabale en toegewijde Indiase medewerkers. Onder de vlag van Duniya Education ontfermen onze leerkrachten zich dagelijks over ruim tachtig leergierige kinderen, die tijdens de middagpauze een voedzame maaltijd krijgen voorgeschoteld door de kok van Duniya Nutrition. Niet zelden de enige warme maaltijd die ze op een dag eten. Intussen is de eerste generatie van Duniya Generation in 2009 doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs. De kosten voor dit externe onderwijs worden vanzelfsprekend door Duniya gedragen. Ook wordt sinds 2007 in het naaiatelier van Duniya Decoration hard gewerkt aan handgemaakte artikelen die op maat aan onze klanten geleverd worden. Het atelier maakt nog geen winst, maar de vrouwen van Nagwa die er werken weten zich verzekerd van een bescheiden maar regelmatig inkomen.

Vietnam

REHABILITATION VIETNAMSinds 2007 zijn wij ook werkzaam in Vietnam, waar Duniya Operation in nauwe samenwerking met de in Hanoi gevestigde hulporganisatie C2-DSFDC (Direct support for Disabled Children) operaties financiert voor lichamelijk gehandicapte kinderen van veelal etnische minderheden uit afgelegen bergdorpjes in het noordwesten van Vietnam in het grensgebied met Laos en China. We ondersteunen in de stad Lai Chau een rehabilitatiecentrum.

Daarnaast biedt Duniya in zowel India als Vietnam waar nodig directe hulp in de vorm van microgiften, microkredieten, of medische (nood)hulp. We hebben daarvoor een noodfonds opgericht dat we kunnen aanspreken in geval van situaties die onmiddellijk handelen noodzakelijk maken (een ziekenhuisopname, de herbouw van een ingestort huisje, een ongeluk etc.)

Stichting Duniya werkt op strikt seculiere grondslag. Wij ontvangen geen subsidies, doch zijn geheel afhankelijk van particuliere donaties.

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels